İçeriğe geç

Aforizma Etmek Ne Demek

Aforizmin Türkçe anlamı nedir?

Deyiş, özdeyiş, vecize veya aforizma; Düşünceleri, duyguları veya ilkeleri kısa ve öz bir biçimde anlatan sözlerdir.

Aforizma ne demek örnek?

Bir aforizma olarak ifade edilir. Bir aforizmanın örnek açıklaması: Bir aforizma, özlü ve mizahi bir şekilde ifade edilen bir gerçek veya görüş ifadesidir. Terim genellikle felsefi, ahlaki ve edebi ilkelere uygulanır.

Aforizma etmek ne demek TDK?

Hem Fransızca hem de Yunanca kökenli olan aforizma kelimesi TDK’da “aforizma” veya “aforizma” olarak ifade edilir. Bunu ayrıntılı olarak açıklamak gerekirse, kimin söylediği bilinen kısa ve özlü kelimelerle ifade etmek mümkündür.

Sosyal medyada aforizma nedir?

Aforizmalar; Maksim, vecize, özdeyiş, vecize; Düşünceleri kısa ve öz bir şekilde anlatan sözlerdir. Bunlara bazen maksim, düstur, kelam-ı terbiyeli, mücevher söz ve ulger de denir.

Aforizma ne demek etimoloji?

Fransızca aphorisme, “özdeyiş, güzel ve özlü söz” kelimesinden bir alıntıdır. Bu kelime, antik Yunanca aphorismós αφορισμός “tanımlama” kelimesinden bir alıntıdır. Bu kelime, antik Yunanca aphorízō αφορίζω “1” kelimesinden gelir. “Sınırlamak, belirlemek, tanımlamak, kovmak, dışlamak” fiilinden +ism° son ekiyle türetilmiştir.

Şiirde aforizma ne demek?

Daha sonra Batı kültüründe aforizma terimi siyaset, hukuk, edebiyat ve sanat gibi alanlarda da benzer şekilde özlü ifadeler için kullanıldı.

Aforizma kimin?

Aforizma, Allâme’nin 2007 yılında çıkan ilk stüdyo albümüdür.

Aforizmalar ne anlatıyor?

Aforizmalar Kafka’nın yaşam, ölüm, sanatın işlevi, iyi ve kötü hakkındaki fikirlerini ortaya koyar. Aforizmaların yazıldığı titizlik, bunların rastgele olmadığını, aksine bütünsel olarak düşünülüp hazırlandığını gösterir.

Aforizma etkisi nedir?

Kısacası, en ünlü, en popüler ve tek olmak isterler. Hedeflerine ulaşamadıklarında veya en basit engellerle karşılaştıklarında bile saldırganlaşırlar, öfkelenirler, gerçeklikle bağlarını kaybederler ve hatta psikoza bile düşebilirler.

Çavgın ne demek?

‘Gökyüzünü dolu veya yağmurla doldur!’ (YB, 181) Halk arasında en çok kullanılan çavgın kelimesinin anlamı ‘rüzgâr ve karla karışık yağmur’ olup, fiil halinde ‘soğuk bir yağmurla harap olmak’ anlamını verebiliriz.

Alegorik ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu’nun tanımına göre sembollerle anlatılan metinlere alegorik denir. Alegori aynı zamanda “yaygın açık metafor” özelliği de taşır.

Aforoz ettin ne demek?

Aforoz, bir dini cemaatteki üyeliğin geri çekilmesini veya dışlanmasını içeren bir dini kınama biçimidir. Kelimenin tam anlamıyla anlamı “birini iletişimden veya toplumdan dışlamak”tır.

Aforizma dilimizdeki karşılığı nedir?

Latinceden Fransızcaya geçen aforizma kelimesi dilimizde vecize, özdeyiş, özdeyiş şeklinde sıkça karşımıza çıkar.

Aforizma karsiliği nedir?

Aforizma kelimesinin Türkçe karşılığı maxim, antik dildeki karşılığı ise maxim’dir.

Algoritma kelimesinin sözlük anlamı nedir?

Bir algoritma, belirli bir problemi çözmenin veya belirli bir hedefe ulaşmanın bir yoludur. Matematik ve bilgisayar biliminde, bir görevi gerçekleştirmek için tanımlanmış, başlangıç ​​durumundan başlayıp iyi tanımlanmış bir son durumda sona eren bir dizi sonlu işlemdir.

Aritmetiğin sözlük anlamı nedir?

Aritmetik; Sayılar arasındaki ilişkilerle ve sayıların problemleri çözmek için kullanımıyla ilgilenen matematik dalı. Aritmetik terimi genellikle sayı teorisi, ölçüm ve hesaplamayı (toplama, çıkarma, çarpma, bölme, üs alma, kök çıkarma) ifade eder.

Afak sözlük kelimesinin anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu’na göre Afak kelimesi “ufuklar” olarak ifade edilip değerlendirilmektedir. Özellikle milli marşla ilgili bir televizyon dizisinde yer alması nedeniyle önemli bir yer tuttuğu söylenebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir