İçeriğe geç

Tınlamak Nedir Tdk

Tınlama’nın anlamı nedir?

Tinnitus, bir veya her iki kulakta ortaya çıkıp kaybolan, geçici veya kalıcı olabilen uğultulu bir sesle karakterize bir sorundur.

Tınlayan ne demek?

Sesli sözlük – yankılı, yankılı.

Tin ne demek TDK?

“Akıl” terimi Türk Dil Kurumu tarafından ruhlarla ilgilenen bilim dalı olarak açıklanmaktadır. Aynı zamanda felsefe alanında akıl kelimesi, evreni ve gerçeklikleri açıklamak için yaratılan her şeyin özü, temeli ve üreticisi olan maddi olmayan bir varlık olarak ifade edilmektedir.

Teyin etmek ne demek TDK?

Ne olduğunu anlamak, göstermek, işaret etmek, karar vermek.

Cümlem sözlük anlamı nedir?

Cümle veya yan cümle; bir ifade, soru, ünlem veya emir ifade eden; kendi başlarına anlam taşıyan bir dizi kelime. Genellikle bir özne, tamamlayıcı ve yüklemden oluşur.

Çınlamanın anlamı nedir?

Kulaklarında çınlama veya başka bir ses duyan kişiler, kendilerine tinnitusun tanımı ve nedenleri hakkında sorular sorarlar. Tinnitusun tanımı, ortamda duyulabilir bir uyaran olmasa bile farklı seslerin duyuluyormuş gibi algılanmasıdır.

Tın ne demek eski Türkçe?

Ruh – Türk ve Altay halk inançlarında ruh. Tın (Dın, Din, Çın, Çin) olarak da adlandırılır. İnsan varoluşunun maddi olmayan ve nesnel olmayan kısmı. Soyut varlık.

Tılal ne demek?

(ﺗﻼﻝ) i. (Ar. tell, tilāl’in çoğulu) tepe: Yanip âh-ı dilden tilâl ü cibâl (İzzet Molla). Ah, ışık yine parlıyor / Bütün Sahabeler (İsmâil Safâ). Su bastırdı ve her şeyi, tarlaları, çölleri, ağaçları ve tepeleri kapladı, yağmur durmadı ve gökyüzü alçalmaya devam etti.

Çokta tın ne demek?

Tureng – very datın – Türkçe İngilizce sözlük. Geçmişi gizle Geçmiş ayrıntıları Geçmişi temizle Geçmiş: çok fazla.

TİN açılımı nedir?

Doz (vergi kimlik numarası) i.

Tinlemek ne demek?

Konuşma. “Dinlemek” kelimesinin kökü “nefes” anlamına gelen “tin” kelimesinden gelir. Spiritüel olmak nefes almaktır. Dinlemek başka bir nefesi algılamaktır.

TİN ne demek tıp?

Tübülointerstisyel nefrit (TIN), tübüler hasardan kaynaklanan ve ödem, fibrozis, atrofi ve interstisyumdaki inflamatuar hücrelerin infiltrasyonu ile karakterize bir klinik hastalıktır. Çeşitli etyolojiler ve patofizyolojik olaylar sonucu ortaya çıkabilir ve akut veya kronik olabilir.

Tiyin ne demek?

Osman Nedim Tuna, dipnotta bu sözlük cevabını şöyle açıklamıştır: “Tiyin kelimesi diğer Türk şivelerinde ve tarihî metinlerde sincap için de kullanılmaktadır.

Tiye ne demek TDK?

birisiyle alay etmek, eğlenmek, birisiyle dalga geçmek.

Sükut ne demek?

Türk Dil Kurumu’na göre Sükutmak kelimesinin anlamı “sessiz olmak veya susmak” olarak ifade edilmektedir. Özellikle sessizliğin istendiği bazı yerlerde bunun için sessizlik kelimesi kullanılmaktadır. “Bazen sessizlik en iyisidir.”20 Ağustos 2020

Tımman ne demek?

Anadolu’da temel giyim malzemesi olarak basma kullanılır. Baskısız yapılan giysiler yörelere göre değişir; goynek, entari, pistan, elbise, libas, timman ve iç çamaşırı gibi isimler verilmiştir.

Tıynette ne demek?

Osmanlı dönemi sözlüklerine bu şekilde geçen kelimemiz; Kubbealtı mecmuasında, aslının Farsça olduğu, çirk-âb “pis su” kökünden türediği, pis, kokmuş su anlamına geldiği, sıfat ve mecaz olarak ise iğrenç, pis, her türlü kötülüğü yapmaya muktedir, yani kötü, korkunç, (iş veya durumu) kirleten anlamına geldiği belirtilmektedir…

Tumer isminin anlamı nedir?

Türkçede “O” kelimesi “adam”, “erkek” veya “kahraman” anlamına gelir. Bu nedenle, “Tumer” ismi sıklıkla “tam bir adam”, “tam bir kahraman” veya “dürüstlüğü temsil eden bir kişi” olarak yorumlanabilir ve güç, cesaret ve mükemmellik gibi niteliklerle ilişkilendirilir.

Timya ne anlama gelir?

Nadiren. Anlamı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir