İçeriğe geç

Bilmukabele Nasıl Söylenir

Bilmukabeleye ne cevap verilir?

“Rica ederim”, “Rica ederim” gibi ifadeler, bilmukabele gibi ancak karşı tarafın söylediklerine karşılık verilebilecek sözler arasındadır.

Bilmukabele nasıl okunur?

BILMUKABELE NASIL YAZILIR? Bu kelimenin TDK’ya göre doğru kullanımı “Bilmukabele”dir. Kelime zıt anlamda kullanılır.

Bilmukabele ne demek örnek?

Birisi size iyi dileklerde bulunduğunda, sizi tebrik ettiğinde veya size güzel bir söz söylediğinde, bu sözleri onlara iletmek için “kukabele” diyebilirsiniz. Örneğin, “Doğum günün kutlu olsun!” “Sana da doğum günün kutlu olsun!” diyen birine “Bilmukabele” deyin. Bu, kibar ve eski bir söyleme şeklidir.

Bilmukabele nasıl kullanılır?

Bir cümleye karşılık olarak kısa ama anlamlı bir kelime söylemek isteyebilirsiniz. Bu bağlamda söylenmesi gereken ilk kelimeler bilmukabele’dir. Söz konusu kelime sıklıkla kullanılmasa da gerektiğinde kullanılması uygundur. Bilmukabele kelimesi karşılık olarak söylenen bir kelimedir.

Bilmukabele karşılık ne denir?

1. Zarf Karşılığında. 2. Zarf Başka birinin sözlerine karşılık olarak kullanılan, “ben de, sen de, senin de” anlamına gelen kelime.

Teşekkür ederim bilmukabele ne demek?

“Bilmukabele” kelimesi “karşılığında” anlamına gelir. Övgü veya teşekküre yanıt olarak söylenen bu kelime, alçakgönüllülük ve nezaket için kullanılır. Örneğin, bir iltifata yanıt olarak bir iltifat söylendiğinde, aynı kelimenin o kelimeyi söyleyen kişi için de geçerli olduğunu gösterir.

Bilmukabele efendim ne demek?

Bilmukabele, “Fikirlerinize katılıyorum, aynı duyguları paylaşıyoruz” anlamına gelen kalıplaşmış bir sözdür.

Bilmukabele Türkçe bir kelime mi?

bilmukabele – İngilizce sözlük. Arapça bi’l-muḳābala(t) بِالمقابلة “karşılığında” kelimesinden bir alıntıdır.

Bilmukavele mi bilmukabele mi?

BILMUKABELE NASIL YAZILIR? TDK sitesindeki sözlüğe bakarsanız, kelimenin bilmukabele olarak yazıldığı ortaya çıkar. Bazı kişilerin kullandığı “binmukabele” yazımı, doğru kabul edilen yanlışlardan biridir. Türk Dil Kurumu’na göre kelimenin doğru yazımı “Bilmukabele”dir.

1000 mukavele ne demek?

Anlamı: “Sözleşme” iki veya daha fazla taraf arasındaki resmi bir anlaşma veya sözleşmeyi ifade eden bir terimdir. Sözleşme, genellikle yazılı olarak, taraflar arasındaki belirli hak ve yükümlülükleri belirleyen bir anlaşmadır.

Mukabil yerine ne kullanılır?

Cevap olarak kullanılan “tersine” kelimesi, “buna rağmen veya buna rağmen” ifadesinden daha sık kullanılıyor.

Eyvallahin anlamı nedir?

“Elveda ve yakında görüşmek üzere” anlamına gelen eyvallah kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. Türkçe karşılığı “elveda” kelimesinin bir kopyası olarak kabul edilir. Bu nedenle elveda derken kullanılır.

Aynı mukabil ne demek?

Anlamı: Karşılaştırmalı, başka bir şeye zıt olan bir şeyi ifade eden bir terimdir. Bu kelime, bir olaya veya duruma yanıt olarak sunulan veya sunulan bir şeyi ifade eder. Örnek Cümle: Dün verdiğiniz siparişe karşılık, bugün size fazladan bir hediye gönderdik.

Bir muakale ne demek?

1. Tartışmak, bir düşünceyi ortaya atmak, bir fikir üretmek: Erdem ve insanlık düşüncesi, belirli ve sabit bir anlamı olmayan bu iki genel ve belirsiz kelime, bütün mantığa, bütün argümanlara, bütün bilime, bütün hakikatlere başkaldıran yırtıcı ve vahşi bir din gibi zihninizi temizler (Ömer Seyfeddin).

Bin makbule ne demek?

Kızlar için tercih edilen Arapça kökenli bir isim olan Makbule ismi, TDK sözlüğüne bakıldığında “kabul edilmiş”, “kabul edilmiş”, “beğenilmiş” anlamlarına geliyor.

Bilmukabele oldum ne demek?

Bu yüzden kelime bil-mukabele olarak yazılır. Bilmukabele ne anlama gelir? Bilmukabele, “Fikirlerinize katılıyorum, aynı duyguları paylaşıyoruz” anlamına gelen formülsel bir ifadedir.

Bilmukabele ne kökenli?

bilmukabele – İngilizce sözlük. Arapça bi’l-muḳābala(t) بِالمقابلة “karşılığında” kelimesinden bir alıntıdır.

Bol mukabele ne demek?

Cevap, cevap. (Din) Ramazan ayında Kur’an okumak. Örnek cümleler: “Cevap vermek, bir duruma tepki göstermek anlamında kullanılır.”

Bilmukabele ne demek TDK?

Türkçe Dil Kurumu sözlüğüne göre kelime Bilmukabele’dir; “karşılığında” anlamına gelir. BILMUKABELE NASIL YAZILIR? TDK sitesinde sözlüğe bakarsanız kelimenin bilmukabele olarak yazıldığı ortaya çıkar. Bazı kişilerin kullandığı “binmukabele” yazımı doğru kabul edilen yanlışlar arasındadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Elit Escort