İçeriğe geç

Hangi Ağaçların Kesilmesi Yasak

Hangi ağacın kesilmesi yasaktır?

Bu ağaçların toprağına kimyasal madde dökülmediği, yakılmadığı ve kesilmediği sürece sonsuza kadar yaşarlar.

Kendi bahçedeki ağacı kesmenin cezası var mı?

– Kişinin kendi mülkünde izinsiz ağaç kesimi sorun teşkil etmez. Ancak kamu alanlarındaki ağaçlar sadece izinle kullanılabilir. Aksi takdirde kamu arazisinde ağaç kesiminin cezası 10 aydan başlar. – Dikilen fidanlara zarar veren kişilere bir ila beş yıl arasında değişen yaptırımlar uygulanır.

Özel mülkteki ağaçlar kesilebilir mi?

Sadece özel arazinizde veya üzerine inşaat yapmak istediğiniz arazide olduğu için bir ağacı kesmeniz mümkün değildir. Ağaçların, doğadaki her canlı gibi hakları vardır. Kadıköy’de, özel arazide olsa bile kesilen her ağaç için ağır yaptırımlar uygulanmaktadır.

Ağaç kesimi yasak mı?

Orman sınırları dışında kalan kentsel alanlarda ağaç ve çalı kesmek, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nda düzenlenen suçlardan biridir. Suç, esasen kanunda düzenlenen mala zarar verme suçunun nitelikli halidir. Bu suçla korunan hukuki değer maldır.

Zeytin ağacı kesmek suç mu?

3573 sayılı Kanunun 20. maddesine göre, zeytin ağaçlarını izinsiz kesen veya sökenlere ağaç başına iki milyon liradan beş milyon liraya kadar hafif para cezası verilecek. Kesilen veya sökülen ağaçlara el konulacak.

Kavak ağaçları neden yasak?

Kavak ağaçlarından çıkan polenler sadece insan sağlığını tehlikeye atmakla kalmıyor, aynı zamanda ciddi çevre sorunlarına da yol açıyor ve kirliliğe neden oluyor. Yaprakları ve polenleri çevreye zarar veren kavak ağaçlarının kesimi şehrin her yerinde ve şehir merkezinde devam ediyor.

Bahçedeki ağacı kesmek için nereye başvurulur?

CEVAP: Bağlı olduğu ilin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne ve Jandarma’ya bildirim yapılır. SORU: Özel çevre koruma alanları ve tabiatı koruma alanlarında izinsiz ağaç kesimi yapılması halinde hangi tedbirler alınmalıdır? CEVAP: Bağlı olduğu ilin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bildirim yapılır.

Ağaçları kesersek ne olur?

SAĞLAM BİR TOPRAK YOKTUR. Heyelanların, yani heyelan ve sellerin görülme sıklığı artmaktadır. Ağaçlar kökleri sayesinde toprağın çok fazla sel suyunu emmesini engeller. Ancak ağaç olmadığında heyelan ve seller maddi ve manevi kayıplara neden olur.

Ağaç kesen kişi nereye şikayet edilir?

Tarafımıza iletilen şikayetlerin takibi; Şikayetçi Alo 174 veya T.R.’yi arayabilir. Bu işlem www..tr adresinden kimlik numarası girilerek yapılabilir. Şikayette bulunan başvurucunun kimlik bilgilerini vermesi gerekmektedir.

Tapulu arazide ağaç kesimi nasıl yapılır?

Tapu ve kimlik belgesi ile Kadastro Müdürlüğüne gidilerek boyutlu kroki yapılır. Ölçülü kroki, ilgili teknik personel tarafından yerinde ölçü alınarak ve sınırlar işaretlenerek yapılır. Boyutlu kroki yapılır ve orman idaresine gidilir. İlgili bölge orman müdürü ağacın kesileceği alana giderek bir araştırma yapar.

Hisseli tapuda ağaç kesilir mi?

Tapu alanı içerisinde bulunan tüm ağaçların, toprak durumu, ağaç yaşı, erozyon riski gibi etkenlere bakılmaksızın kesilmesine izin verilmektedir.

Hangi ağaç türleri orman sayılmaz?

“Çevre şartları itibarıyla ormanlık ve odunsu bitkilerin dikilmesi veya üzerlerinin bozkır bitki örtüsü ile örtülmesi mümkün olmayan yerler, her türlü dikenli ve çalılıklar ile park ve bahçelerle sınırı olmayan, kendine ait beş hektardan az büyüklükteki ağaç ve çalılıklar orman sayılmaz.”

Bahçedeki çam ağacı kesmenin cezası nedir?

Ağaç kesmenin cezası 3 ila 5 yıl hapistir. Fidan olursa ceza iki katına çıkar. Bir de para cezası var. Yaklaşık 20.000 lira.

İzinsiz ağaç kesmenin cezası nedir?

“Ormanlardan izinsiz taze ağaç kesen kimse bir haftadan üç aya kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”

Ceviz ağacı komşu sınıra kaç metre dikilir?

Cevizler genellikle gelişme aşaması ve uzun ömürlülüğü dikkate alınarak yetiştirilir; çeşide ve toprak yapısına bağlı olarak 8 x 8 m, 9 x 9 m, 10 x 10 m ve 11 x 12 m aralıklarla dikilmesi önerilir.

Hangi ağaç türleri orman sayılmaz?

“Çevre şartları itibarıyla ormanlık ve odunsu bitkilerin dikilmesi veya üzerlerinin bozkır bitki örtüsü ile örtülmesi mümkün olmayan yerler, her türlü dikenli ve çalılıklar ile park ve bahçelerle sınırı olmayan, kendine ait beş hektardan az büyüklükteki ağaç ve çalılıklar orman sayılmaz.”

Meşe ağacı kesmenin cezası nedir?

“6831 sayılı Orman Kanunu’nda: ‘Ağaçları kesen, söken veya ağaçlardan yalak, pedavra ve hartama çıkaran kimse üç aydan beş yıla kadar hapis ve bin güne kadar para cezası ile cezalandırılır.’ denilmektedir.

İzinsiz ağaç kesmenin cezası nedir?

“Ormanlardan izinsiz taze ağaç kesen kimse bir haftadan üç aya kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”

Ceviz ağacı kesimi yasak mı?

Madde 22 – Meyve ve ticari ağaç olan ve yetişmeleri uzun zaman alan ceviz ve aşılı kestane ağaçlarının budama zamanı 15 Kasım – 15 Mart tarihleri ​​arasına tesbit edilmiştir. Bu tarihler dışında kesim yapılamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir